EINDHOVENS DAGBLAD – Voor het eerst maakt de gemeente Eindhoven harde afspraken over de hoogte van de huur met een projectontwikkelaar. 60 van de 188 woningen in de plannen voor het Vogelzang- en het Van de Ven & CO-terrein aan de Willemstraat houden zeker tien jaar lang een huur tussen de 825 tot 900 euro per maand.

Ontwikkelaar Burgland Real Estate en de gemeente Eindhoven hebben daar afspraken over gemaakt, zo laten ze weten in een persbericht. Het gaat vooral over de appartementen van 90 tot 115 vierkante meter op het Van de Ven-terrein bij de Willemstraat/Gagelstraat. IJsbrand Alberts van de ondernemer uit het Zuid-Hollandse Stolwijk vertelt dat de overige 128 woningen wel in het duurdere huursegment boven de 1000 euro vallen. ,,Natuurlijk streeft een projectontwikkelaar altijd naar een zeker rendement, maar we willen ook graag een bijdrage leveren aan de woningbehoefte bij starters. We houden daar nu rekening mee in de exploitatie van de twee terreinen.”

De twee plannen – met in totaal 42 eengezinswoningen en 146 appartementen in drie tot vijf bouwlagen –  zijn onderdeel van het Bouwoffensief waarmee de gemeente probeert de oververhitte woningmarkt wat af te koelen. Maar de woningen mogen ook niet onbetaalbaar worden. En dus wil het gemeentebestuur afspraken maken met projectontwikkelaars, zoals dat eerder op Strijp-S is gebeurd. Nu komt daar voor het eerste een commerciële ontwikkelaar in de stad bij. Wellicht dat hier wel helpt dat de gemeente een deel van de grond van het Vogelzangterrein in eigendom heeft.

De komende maanden wordt het bestemmingsplan gemaakt en vergunningaanvraag voorbereid. Die twee gaan waarschijnlijk vanaf half februari gelijk op lopen. Alberts hoopt dat na de bouwvak de bouw kan beginnen. ,,Al heb je zeker bij binnenstedelijke ontwikkelingen toch bijna altijd bezwaren. Ook al hebben we er alles aan gedaan om draagvlak in de buurt te creëren. Die zijn ook positief ontvangen”, aldus Alberts.

Klik hier voor het volledige artikel.

SAMEN BOUWEN WIJ DE TOEKOMST!

© 2021 - Burgland Real Estate