BN DeStem – De kogel is door de Moerdijkse kerk: George Muns heeft zijn restaurant 7 Bergsche Hoeve verkocht aan ontwikkelaar Burgland. Deze partij bouwt ook de overbuurman van Muns’ restaurant, het bloedlaboratorium aan de Schansdijk in Zevenbergen. Beide partijen zetten gisteren hun handtekening onder het koopcontract.

Er lag een tijd spanning op de projecten, vanwege de bezwaren van Muns. Die wilde zelf op zijn locatie een appartementencomplex bouwen, maar lag jarenlang overhoop met de gemeente.

Volgens Muns zit de ontwikkelaar niet te wachten op zijn eventuele gang naar de Raad van State: ,,Dan ben je zo twee jaar verder. Ze kunnen nu door, met de bouw van het bloedlab en met de appartementen op het stuk dat ze nu van mij hebben gekocht.”

Restaurant naar Golden Tulip-hotel
Muns en zijn vrouw zetten hun restaurant voort als onderdeel van hun Golden Tulip-hotel in Zevenbergen, dat daarvoor deels wordt verbouwd. ,,Net zo gezellig, net zo goed, met hetzelfde personeel”, belooft hij. Het hotel levert voor die verbouwing twee van de 75 kamers in.

Appartementen met zorgfunctie?
IJsbrand Alberts uit zich namens Burgland tevreden: ,,Alleen maar positief, deze ontwikkeling. We hopen begin volgend jaar met de bouw van het lab te beginnen. Voor de appartementen moet het bestemmingsplan worden aangepast, waarmee we ook volgend jaar starten. Als alles meezit, kan eind ’21 de eerste paal de grond in.”

Alberts blikt terug op een roerige tijd, maar heeft nu de blik vooruit: ,,Er is een hoop denkbaar, zoals appartementen met een zorgfunctie. Misschien zelfs in combinatie met het restaurant van George. En we willen een architectonische eenheid met de ‘overbuurman’, het lab. Waarbij we echt willen spelen met het groen. Ecologie, vergroening krijgen in ons plan echt aandacht.”

‘Grote bek’
Om het appartementencomplex te realiseren, moet de huidige 7 Bergsche Hoeve tegen de vlakte. ,,Ik heb altijd een grote bek gehad, dat het maar een hoop steen en staal is”, kijkt Muns vooruit. ,,Maar ik denk dat als ze gaan slopen, wij een dag of vijf uit de buurt zijn. Mijn vrouw en ik zitten er toch 43 jaar in.”

Klik hier voor het volledige artikel.