BN DeStem – Restaurant De 7 Bergsche Hoeve in Zevenbergen wijkt voor een complex met 36 koopappartementen. ,,We hopen voorjaar 2022 met sloop te kunnen beginnen”, zegt IJsbrand Alberts van Burgland Real Estate.

Eigenaar George Muns verkocht zijn restaurant eind vorig jaar aan deze ontwikkelaar, die ook het bloedlaboratorium aan de overkant van de Schansdijk gaat bouwen. De werkzaamheden daar starten al dit voorjaar, aldus Alberts.

55 appartementen te gortig

Muns lanceerde eerder plannen voor sloop van de in 1953 gebouwde boerderij en nieuwbouw op die plek. Maar een aantal van 55 zorgappartementen vond de gemeente Moerdijk veel te gortig. Die hield vast aan maximaal dertig. Muns tekende daarop bezwaar aan tegen het bouwplan van Result, maar trok dat in toen hij zijn restaurant verkocht aan de ontwikkelaar die ook het lab realiseert.

Enthousiast
Het college van burgemeester en wethouders is enthousiast over plan langs een belangrijke toegangsweg naar Zevenbergen. En is daarom toch akkoord met een aantal van  36 appartementen. ,,Er ligt een mooie kans om levensloopbestendige woningen te realiseren”, schrijft het college in een voorstel aan de gemeenteraad om mee te werken aan de plannen van Burgland.

Werkzaamheden
Er is wel wijziging van het bestemmingsplan nodig om woningbouw op de hoek van de provinciale weg (N285) en de Schansdijk mogelijk te maken. Daarom duurt het nog wel even voordat de werkzaamheden beginnen, aldus Alberts. ,,We hopen voorjaar 2022.”

Het is volgens hem te vroeg om te zeggen wat voor appartementen er gaan komen en wat die moeten kosten. ,,We kijken daar nog naar. We mikken op allerlei doelgroepen, maar zeker ook op ouderen. Veel senioren hebben behoefte aan een mooie woning.”

Restaurant in Golden Tulip-hotel
Muns en zijn vrouw zetten hun restaurant voort als onderdeel van hun Golden Tulip-hotel in Zevenbergen, dat daarvoor deels wordt verbouwd. Het hotel achter de hoeve levert voor die verbouwing twee van de 75 kamers in. ,,We kijken of we kunnen samenwerken. Als we elkaar kunnen versterken, dan moeten we dat zeker doen”, zegt Alberts.

Hij verwacht dat de bouw van het bloedlaboratorium van het bedrijf Result in april kan beginnen. De oplevering is dan juni volgend jaar. ,,De bouw van een laboratorium is complex. Het is geen simpel kantoorgebouw.”

Tussen ziekenhuizen
Result ziet Zevenbergen als een ideale aanrijlocatie tussen de ziekenhuizen Amphia in Breda en Albert Schweitzer in Dordrecht.

De raadscommissie fysieke infrastructuur bespreekt de plannen voor sloop en nieuwbouw op de plek van De 7 Bergsche Hoeve op donderdagavond 25 februari.

Klik hier voor het volledige artikel.